Skip to main content
News

Archer Hotel Capital nieuwe eigenaar Hilton Schiphol en Renaissance Amsterdam

By February 13, 2019March 14th, 2019No Comments

Archer Capital is de nieuwe eigenaar van onder meer Hilton Schiphol en Renaissance Amsterdam. Archer is een joint venture van de Nederlandse pensioeninvesteerder APG en het Singaporese CIG. Feitelijk waren ze overigens, in een andere constructie, al eigenaar van de hotels.

Pensioeninvesteerder APG (verbonden aan pensioenfonds ABP) en de Singaporese vastgoedinvesteerder CIG Real Estate zijn met Archer Hotel Capital een nieuwe joint venture aangegaan. Eerder zaten beiden in een joint venture met Host Hotels & Resorts Europa.

Host trok zich terug uit die constructie, waarna APG en CIG de hotelportfolio overnamen. Host verkocht hun 33 procent voor zo’n 700 miljoen euro aan de andere twee partijen.

Feitelijk waren APG en CIG dus al eigenaar van de hotelportfolio, alleen in een andere constructie en met een andere naam.

In de portfolio zitten 11 luxe hotels in grote Europese steden, waaronder Hilton Schiphol en Renaissance Amsterdam. Verder: Le Méridien Piccadilly, Hotel Arts Barcelona, Westin Palace Madrid, Marriott Hotel Grand Place Brussel, Marriott Parijs Rive Gauche, Renaissance Parijs La Defense, Sheraton Stockholm, Sheraton Berlijn Grand en Renaissance Parijs Vendôme.

De totale waarde van de portfolio van Archer Hotel Capital, die ruim 4000 kamers telt, is 2,1 miljard euro.

CIG kocht op eigen gelegenheid vorig jaar een aandeel van 55 procent in AccorInvest, de vastgoedinvesteringstak van Accor.

Link